Panoramski izlet brodom - Brijuni

Plovite s nama i otkrijte ljepote svih 14 otoka Brijunskog arhipelaga

Panoramski izlet brodom Taxi Boat Elen sastoji se od obilaska svih 14 otoka Brijunskog arhipelga. Mjesto sastanka i polaska broda je Fažana, malo ribarsko mjesto. Dok isplovljavmo možete uživati u fotografiranju Fažane i okolnih mjesta a naši vodiči će Vas ponuditi pićem dobrodošlice.

Ubrzo ulazimo u zaštićene vode Nacionalnog parka Brijuni i prvog otoka po imenu Veliki Brijun. Sljedećih sat vremena vodiči vam prenose i pokazuju sve najbitnije povijesne i prirodoslovne činjenice o parku. Dok plovimo vidimo hotele, vile, golf teren iz vremena Paula Kupelwieser, idejnog začetnika turizma iz vremena Austro-Ugarske monarhije.

Na otoku Mali Brijun vidljiva je austrougarska tvrđava Minor u kojoj se tijekom ljetnih mjeseci održavaju kazališne predstave poznatog teatra Ulysses, na čelu sa Radom Šerbedžijom. U nastvaku obilaska nailazmo na ruševine iz vremena Italije, Titove tri rezidencijalne vile, skulpturu dinosaura, budući da su pronađeni otisci stopa dinosaura na gotovo svim otocima. Otok Vanga, kao najdraži Titov otok na kojem je živio gotovo 26 godina može se fotografirati. Vanga zajedno sa tri Titove vile čini rezidencijalni dio koji je zatvoren za javnost i koristi se u protokolarne svrhe.

Nakon obilaska Brijunskog arhipelaga stižemo do zadnjeg njegovog otoka Sveti Jerolim na kojem možete ostati na kupanju ili nekoj drugoj aktivnosti, a povratak se dogovara sa vodičem. Otok obiluje biljnim i životinjski svijetom, prekrasnim plažama, restoranom i sanitarnim čvorom. Na otoku Sv. Jerolim biti ćete u veselom društvu pitomih paunova i magaraca.

Panoramski izlet brodom - Brijuni

• Polasci iz Fažane: 9:00, 10:30, 12:00, 16:00h
• Trajanje panoramskog izleta: 1:30h bez zaustavljanja na Sv.Jerolimu
• Zaustavljanje na otok Sv.Jerolim / Veliki Brijun: u dogovoru sa vodičem
• Povratak s otoka: po dogovoru s vodičem
• Cijena: panorasmki izlet 30€ odrasli, djeca 4- 12 god 15€
• Plaćanje: gotovina, na dan polaska
• Cijena ulaznice za Sv.Jerolim plaća se na otoku. Odrasli 5€, djeca 7-18 godina 3€
• Prikladno: za sve uzraste
• Psi su dozvoljeni

Kontaktirajte nas

Kontakt sa Vama nam je od izuzetne važnosti te ukoliko imate pitanja, sugestije ili nejasnoće, slobodno nam se obratite:

TAXI BOAT ELEN

T: +385 (0)91 512 30 60
E: info@taxiboat-fazana.eu

Sa zadovoljstvom vas iščekujemo!